2014-06-03

Almanyanın Kempen Rhein Mass Berufskolleg Okulu Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti

Kardeş Okul Sözleşmesini imzalamak amacıyla  Üniversitemize gelen Kempen Rhein-Mass Berufskolleg Okulu Müdürü Rudolph Wilmen ve beraberinde  Dr. Hans-Joachim Kornblum ile 20 kişilik öğrenci grubu 03.06.2014 tarihinde  Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.Doç. Dr. İsmail Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi verdi. Teknik Bilimlerin 1976 yılında kurularak Tekirdağ’ı Yükseköğretim ile tanıştıran kurum olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Yılmaz, 27 programda eğitim öğretim verildiğini belirtti. Doç. Dr. İsmail Yılmaz, “Öğrenci sayımız 5 bin 500’e ulaştı. Türkiye’de ilk üçte yer alıyoruz. Yüksekokulumuz ISO 9001 kalite standartı belgesine ve İngiltere’de eğitimde mükemmeliyet belgesi anlamına gelen Edexel’e sahibiz. Bu bölgede kendimizi şanslı hissediyoruz. Bu bölgede çok sayıda sanayici var. Öğrencilerimizi teorik olarak iş yaşamına tam donanımlı yetiştiriyoruz aynı zamanda sanayicilerle imzaladığımız protokollerle öğrencilerimiz pratik kazanıyorlar.” dedi.

Meslek Yüksekokul Müdürü Doç.Dr İsmail YILMAZ heyetle yapılan toplantının ardından gelen Kempen Rhein-Mass Berufskolleg Okulu Müdürü Rudolph Wilmen Karacakılavuz Halısı ve plaket taktim ettiler. Ayrıca Yüksekokulu tanıtan dergi, broşür ve promosyon kalem defter gibi ürünlerden oluşan hediye paketleri ziyarete gelen öğrencilere verildi. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu atölye ve laboratuarları Yüksekokul Müdür Yardımcısı  Öğretim Görevlisi  Cevdet ARITAŞI tarafından gezdirilmesinin ardından, Yüksekokulumuzun önünde toplu fotoğraf çekildi.     Namık Kemal Üniversitesi Kapalı Spor Salonuna alınan misafirlere , Yüzme havuzu, fitnes salonu ve   sportif faaliyet alanları gezdirildi.  Berufsklleg Okulu heyeti  Okul Müdürü Rudolph Wilmen başkanlığında  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i makamında ziyaret etti.Kempen Rhein-Mass Berufskolleg Okulu Müdürü Dr., “Tekirdağ ilinin bu güzel üniversitesi ile kardeş okul sözleşmesi imzalayacağımız için öncelikle çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Çünkü gerçekleştirdiğimiz minik gezi neticesinde okulunuzu çok beğendik. Buraya gelmeden önce Tekirdağ bizim için bir boşluktu; ancak şuan bizim için çok fazla önem taşıyor. İmzalayacağımız kardeş okul sözleşmesi ile bizim yaşadıklarımızı öğrencilerimiz de paylaşacak.” dedi.