Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2017-12-08

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. ile “Sen İstersen Olur”, “Uyumlu Eşitlik Güçlendirir” İsimli Proje Kapsamında İşbirliği



Fırsat eşitliği ve bayanların desteklenmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında Meslek Yüksekokulumuz  Elektrik Programı bayan öğrencileri, öğretim elemanları ve TREDAŞ uzman yetkilileri ile 09.12.2017 tarihinde Yüksekokulumuzda toplantı düzenlendi.

Toplantıya TREDAŞ uzmanları Burcu KAHRAMAN AKGÜN, Ayşegül ÖZERALP, Hülya ERDOĞAN, Yönetim Sistemleri ve Teknik Eğitim Merkezi Yöneticisi Fatih PERVANELİ, Elektrik Programı Öğr.Gör. Ahmet AKBAY, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Cevdet ARITAŞI ve Yüksekokulumuz Sekreteri Saim ALTAY katıldılar.   

Toplantıda Elektrik programında okuyan bayan öğrencilere staj desteği  sağlanması ve staj sonrası sektörde mesleki alanlarıyla ilgili çalışmalarda öncelikli tercih edilmelerine imkan verecek eğitimlerin sağlanması ve iş imkanları hakkında görüşmeler yapıldı.

Toplantıda TREDAŞ Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Fatih PERVANELİ yaptığı konuşmalarda öğrencilerimize TREDAŞ kurumunda uygulamalara katılma imkanı sağlanacağını ve  bayan öğrencilerin staj ve sonrasında  aldıkları eğitimlerle işe yerleşmelerinde kolaylıklar olacağını belirttiler.

Elektrik alanında bayan çalışan oranının son derece düşük olduğunu  “Sen İstersen Olur” adlı proje kapsamında mesleki ve teknik okullarda  elektrik alanında okuyan  bayan  öğrencilerin  mezuniyetten sonra iş yaşamlarını  alanlarıyla ilgili yerlerde istekli olarak çalışmalarıyla bu oranın artabileceğini dile getirdiler. Proje kapsamında ihtiyaç duyulan her türlü teknik teorik ve pratik bilgileri,  iş güvenliği, ve ihtiyaç duyulan güncel bilgisayar programları  bilgilerinin,  Elektrik programında okuyan ve bu imkanlardan yararlanmak isteyen bayan öğrencilere kazandırılmasına katkı sağlanacağını ifade edildi. Ayrıca Elektrik Programı öğrencilerimizin uygulamaları yerinde izlemeleri amacıyla  TREDAŞ kurumuna teknik geziler düzenlenmesi konusunda kararlar alındı.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. Yetkililerine Yüksekokulumuz öğrencilerinin eğitimlerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz.