Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2014-04-17

Gıda Teknolojisi Programı Uygulamaları



Yüksekokulumuz Gıda Teknolojisi Programı, Dünya Bankası Desteği ile alınan alet ekipmanlarla ve sonradan alınan kıyma makinesi, dondurma makinesi gibi makiinelerle,bir çok alanda uygulamalı eğitimler yapmaktadır. Çeşitli derslerde gördükleri teorik bilgileri uygulamalarını proses laboratuvarlarında gerçekleştirme fırsatı bulmaktadırlar. Yapılan endüstriyel ürünler arasında sucuk,ekmek,peynir çeşitleri, kefir,meyveli yoğurtlar, boza, reçel, marmelat, çeşitli unlu mamüller, turşu gibi ürünler bulunmaktadır.

Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Hülya ORAK koordinatörlüğünde yapılan çeşitli reçel türleri ve  fonksiyonel gıdalar öğrenciler ve program öğretim elemanları tarafından son derece beğenildi. Öğrencilerimiz, programımızın  bu tür uygulamalarından son derece memnun olduklarını dile getirdiler.