Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

 

 

Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ

Müdür

 

1970 yılında İstanbul’da doğan Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ 1987 yılından bu yana Tekirdağ’da yaşamaktadır. Babasının görevi gereği ilk, orta ve lise tahsilini Anadolu’nun farklı İllerinde tamamlamıştır.  Üniversite eğitimini ATATÜRK Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümünde 1993 yılında, Yüksek Lisansını 1994 yılında ve Doktorasını 1999 yılında TRAKYA Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalında tamamlamıştır.

1995 yılında Trakya Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulunda Uzman kadrosunda akademik hayatına başlamış, 2000 yılında Yrd. Doç. Dr., 2013 yılında Doç. Dr. ve 2019 yılında Profesör Dr. unvanlarını almıştır. Araştırma alanı Sebze Yetiştiriciliği ve Islahı ve Türkiye’de tanınmayan bilinmeyen -egzotik sebze- yetiştiriciliği üzerinedir.

Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ TÜBİTAK ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi kararıyla 2009 yılındaki Bilimsel Yayın Çalışmalarında gösterilen performans nedeniyle Yayın Teşvik Ödülüne layık görülmüştür. 1 adet uluslararası kitap editörlüğü, 3 adet Uluslararası kitabı, 7 adet Uluslararası kitap bölüm yazarlığı ile Uluslararası ve Ulusal dergilerde ve kongrelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Bunun yanında çok sayıda Uluslararası ve Ulusal dergide hakemlik yapmıştır ve editörler kurul üyelikleri devam etmektedir. Ulusal ve Uluslararası indekslerce taranan kitap ve dergilerde çok sayıda atıfı bulunmaktadır. Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ 2013 yılında İtalya’da UNİVERSİTA DEGLİ BARİ ALDO MORO’da ders vermiş ve 2012 yılında Almanya’da UNIVERSİTAET KASSEL’de akademik çalışma ziyaretinde bulunmuştur.

Akademik hayatı boyunca birçok akademik komisyon ve kurullarda görev almış,  1997-2000 yılları arasında Trakya Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulunda Müdür Yardımcı olarak, 2000-2004 yılları arasında Trakya Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulunda Müdür olarak görev yapmıştır. 2019-2021 yılları arasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez’inin isim değişikliği ile kurucu Müdürlüğünü yapmıştır ve ilgili Merkezin Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Kadın ve Aile Çalışmaları Ana Bilim Dalının kurulmasına öncülük etmiştir. 2014 yılından bu yana Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. 2019 yılı itibariyle de Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürlüğü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatör Yardımcılığı görevini yürütmektedir.