Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2015-03-06

Rumeli Dokumaları ve Oyaları Defilesi



Balkan Savaşları’nın 100. Yılı dolayısıyla gerçekleştirilen kongrelerin devamı olan ve iki gün sürecek olan “Uluslararası Balkan ve Göç Sempozyumu” Üniversitemiz ev sahipliğinde başladı.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumun açılış törenine Tekirdağ Vali V. Aydın Tetikoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  Süleymanpaşa Belediye Başkan V. Mustafa Özdemir, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, ulusal ve uluslararası araştırmacılar, kurum ve kuruluşların temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan, Üniversitemiz, Süleymanpaşa Belediyesi ile Balkan Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen sempozyum “Balkan Savaşları ve Göç” Konulu belgesel gösterimi ile devam etti.

Plaket töreninin ardından Yüksekokulumuz Giyim Üretim Teknolojisi öğrencileri ve  Öğr. Gör. Dilber Yıldız tarafından hazırlanan defile ile devam etti. Yaklaşık 100-150 yıl önce Rumeli’de el tezgahında dokunmuş göyneklerin modernize edildiği bölgeye ait motif ve el oyası yazmalarla hazırlanan defileye katılımcıların ilgisi büyük oldu.