2013-12-20

Seracılık Programı Öğrencilerimiz Yüksekokulumuz Uygulama Seraları’nda İş Başında

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Seracılık Programı öğrencileri uygulamalı eğitimlerini , Tekirdağ  Valiliği İl Özel İdaresi tarafından "Seracılığı Geliştirme Projeleri" kapsamında hibe edilen her biri 304 metrakere olan 2 adet serada gerçekleştirmektedirler. Öğrencilerin mezun olduklarında edindikleri mesleki bilgi ve becerilerle, Ülkemiz tarımına katkı sağlamaları hedeflenmektedir. Geçtiğimiz yıl seracılık programı danışmanı öğretim görevlisi Dr. Elif Yüksel yönetiminde 2 bin 500 adet kıvırcık ve salatalık domates gibi sebzeler yetiştirilen serada bu yıl tekrar kıvırcık ekimi yapıldı, Öğretim  Görevlisi Funda ÖZDÜVEN  öğrencileri ile uygulamalı olarak dersleri yürütmektedir.