Gıda Teknolojisi Ders Kataloğu
1. Sınıf
2020 - 2021 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ101
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
2
0
2
GTP102
Genel Mikrobiyoloji
3
2
5
GTP104
Gıda Kimyası
3
0
3
GTP107
Gıdalarda Temel İşlemler I
2
0
2
GTP101
Kimya I
2
1
3
GTP105
Laboratuvar Tekniği
3
1
4
MMT103
Mesleki Matematik I
2
0
3
TDİ101
Türk Dili I
2
0
2
YDİ101
Yabancı Dil I (İngilizce)
2
0
2
Seçmeli
1.sınıf güz dönemi()
4
ÇEV001
Çevre Koruma
2
0
2
KYS001
Kalite Yönetim Sistemleri
2
0
2
Toplam AKTS:
30
2020- 2021 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ102
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
2
0
2
GTP204
Gıda Endüstrisi Makinelerı
3
1
4
GTP203
Gıdalarda Temel İşlemler II
2
0
2
GTP202
Gıda Mikrobiyolojisi
3
2
5
GTP201
Kimya II
2
1
3
MMT104
Mesleki Matematik II
2
0
2
TDİ102
Türk Dili II
2
0
2
YDİ102
Yabancı Dil II (İngilizce)
2
0
2
Seçmeli
1.sınıf bahar dönemi()
7
BİT006
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
2
1
4
İLŞ003
İletişim
2
0
4
GTP205
Özel Gıda Ürünleri
3
1
4
Toplam AKTS:
29
2020-2021 EK Sınav
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ101
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
2
0
2
ATİ102
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
2
0
2
GTP102
Genel Mikrobiyoloji
3
2
5
GTP204
Gıda Endüstrisi Makinelerı
3
1
4
GTP104
Gıda Kimyası
3
0
3
GTP107
Gıdalarda Temel İşlemler I
2
0
2
GTP103
Gıdalarda Temel İşlemler I
2
0
4
GTP203
Gıdalarda Temel İşlemler II
2
0
2
GTP202
Gıda Mikrobiyolojisi
3
2
5
GTP101
Kimya I
2
1
3
GTP201
Kimya II
2
1
3
GTP105
Laboratuvar Tekniği
3
1
4
MMT103
Mesleki Matematik I
2
0
3
MMT104
Mesleki Matematik II
2
0
2
TDİ101
Türk Dili I
2
0
2
TDİ102
Türk Dili II
2
0
2
YDİ102
Yabancı Dil II (İngilizce)
2
0
2
YDİ101
Yabancı Dil I (İngilizce)
2
0
2
Seçmeli
1.sınıf güz dönemi()
4
ÇEV001
Çevre Koruma
2
0
2
KYS001
Kalite Yönetim Sistemleri
2
0
2
Seçmeli
1.sınıf bahar dönemi()
7
BİT006
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
2
1
4
İLŞ003
İletişim
2
0
4
GTP205
Özel Gıda Ürünleri
3
1
4
Toplam AKTS:
63
2020-2021 Yaz
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GTP102
Genel Mikrobiyoloji
3
2
5
GTP204
Gıda Endüstrisi Makinelerı
3
1
4
GTP202
Gıda Mikrobiyolojisi
3
2
5
Toplam AKTS:
14
2. Sınıf
2020 - 2021 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GTP310
Ambalajlama ve Depolama Teknikleri
3
0
3
YSP202
Beslenme İlkeleri
2
0
2
GTP305
Bitkisel Yağ Teknolojisi
3
1
4
GTP308
Et ve Ürünleri Teknolojisi I
3
1
4
GTP405
Hijyen ve Sanitasyon
3
0
3
GTP303
Meyve ve Sebze Teknolojisi I
3
1
5
GTP301
Süt Teknolojisi I
3
1
5
GTP309
Tahıl Teknolojisi I
3
1
4
Toplam AKTS:
30
2020- 2021 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
STJONL
Staj
0
0
2
Seçmeli
2.sınıf bahar dönemi()
25
GTP414
Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi
2
1
3
GTP416
Biyoteknoloji
3
0
3
GTP402
Et ve Ürünleri Teknolojisi II
2
1
4
GTP415
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
GTP413
Gıda Katkı Maddeleri
2
0
3
İŞY004
İşletme Yönetimi
2
0
3
MIU002
İşyeri Eğitimi
0
5
5
MIU006
İşyeri Eğitimi II
0
5
5
MIU004
İşyeri Uygulaması I
0
10
10
MIU008
İşyeri Uygulaması II
0
10
10
KGS008
Kalite Güvence Ve Standartları
2
0
3
GTP411
Meyve ve Sebze Teknolojisi II
2
1
4
GTP410
Süt Teknolojisi II
3
1
4
GTP412
Tahıl Teknolojisi II
3
1
4
Toplam AKTS:
27
2020-2021 EK Sınav
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GTP305
Bitkisel Yağ Teknolojisi
3
1
4
GTP308
Et ve Ürünleri Teknolojisi I
3
1
4
GTP302
Et ve Ürünleri Teknolojisi I
2
1
3
GTP402
Et ve Ürünleri Teknolojisi II
2
1
4
GTP303
Meyve ve Sebze Teknolojisi I
3
1
5
GTP301
Süt Teknolojisi I
3
1
5
GTP309
Tahıl Teknolojisi I
3
1
4
GTP304
Tahıl Teknolojisi I
3
1
5
Seçmeli
2.sınıf güz dönemi()
3
GTP306
Ambalajlama ve Depolama Teknikleri
3
0
4
GTP310
Ambalajlama ve Depolama Teknikleri
3
0
3
GTP307
Biyoteknoloji
3
0
4
İŞY105
İşletme Yönetimi I
3
0
4
Seçmeli
2.sınıf bahar dönemi()
25
KGS008
Kalite Güvence Ve Standartları
2
0
3
Toplam AKTS:
62
2020-2021 Yaz
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GTP301
Süt Teknolojisi I
3
1
5
GTP410
Süt Teknolojisi II
3
1
4
GTP309
Tahıl Teknolojisi I
3
1
4
GTP412
Tahıl Teknolojisi II
3
1
4