Gıda Teknolojisi Ders Kataloğu |
|||||
1. Sınıf |
|||||
---|---|---|---|---|---|
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I | 2 | 0 | 2 | |
GTP102 | Genel Mikrobiyoloji | İzlence | 3 | 2 | 5 |
GTP104 | Gıda Kimyası | İzlence | 3 | 0 | 3 |
GTP107 | Gıdalarda Temel İşlemler I | İzlence | 2 | 0 | 2 |
GTP101 | Kimya I | İzlence | 2 | 1 | 3 |
GTP105 | Laboratuvar Tekniği | İzlence | 3 | 1 | 4 |
TMAT001 | Matematik I | İzlence | 3 | 0 | 3 |
TDİ101 | Türk Dili I | 2 | 0 | 2 | |
YDİ101 | Yabancı Dil I (İngilizce) | 2 | 0 | 2 | |
Seçmeli | 1.sınıf güz dönemi() | 4 | |||
ÇEV001 | Çevre Koruma | İzlence | 2 | 0 | 2 |
KYS001 | Kalite Yönetim Sistemleri | İzlence | 2 | 0 | 2 |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II | İzlence | 2 | 0 | 2 |
GTP204 | Gıda Endüstrisi Makinelerı | İzlence | 3 | 1 | 4 |
GTP203 | Gıdalarda Temel İşlemler II | İzlence | 2 | 0 | 2 |
GTP202 | Gıda Mikrobiyolojisi | İzlence | 3 | 2 | 5 |
GTP201 | Kimya II | İzlence | 2 | 1 | 3 |
TMAT002 | Matematik II | İzlence | 3 | 0 | 3 |
TDİ102 | Türk Dili II | İzlence | 2 | 0 | 2 |
YDİ102 | Yabancı Dil II (İngilizce) | İzlence | 2 | 0 | 2 |
Seçmeli | 1.sınıf bahar dönemi() | 7 | |||
TBİT003 | Bilgi ve İletişim Teknolojisi | İzlence | 2 | 1 | 3 |
TMST001 | Meslek Teknolojisi | İzlence | 2 | 0 | 3 |
GTP205 | Özel Gıda Ürünleri | İzlence | 3 | 1 | 4 |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2. Sınıf |
|||||
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
TGTP310 | Ambalajlama ve Depolama Teknikleri | İzlence | 2 | 0 | 2 |
TYSP202 | Beslenme İlkeleri | İzlence | 3 | 0 | 3 |
GTP305 | Bitkisel Yağ Teknolojisi | İzlence | 3 | 1 | 4 |
GTP308 | Et ve Ürünleri Teknolojisi I | İzlence | 3 | 1 | 4 |
TGTP405 | Hijyen ve Sanitasyon | İzlence | 2 | 0 | 2 |
TGTP303 | Meyve ve Sebze Teknolojisi I | İzlence | 3 | 1 | 4 |
TGTP301 | Süt Teknolojisi I | İzlence | 3 | 1 | 4 |
GTP309 | Tahıl Teknolojisi I | İzlence | 3 | 1 | 4 |
Seçmeli | 2.sınıf güz dönemi() | 3 | |||
TYSP202 | Beslenme İlkeleri | İzlence | 3 | 0 | 3 |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
MYOSTJ01 | Staj | İzlence | 0 | 2 | 5 |
Seçmeli | 2.sınıf bahar dönemi() | 25 | |||
TGTP414 | Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi | İzlence | 2 | 0 | 2 |
GTP416 | Biyoteknoloji | İzlence | 3 | 0 | 3 |
TGTP402 | Et ve Ürünleri Teknolojisi II | İzlence | 2 | 1 | 3 |
TGTP415 | Fonksiyonel Gıdalar | İzlence | 2 | 0 | 2 |
TGTP413 | Gıda Katkı Maddeleri | İzlence | 2 | 0 | 2 |
MYOİE01 | İş Yeri Eğitimi | 2 | 0 | 10 | |
MYOİU01 | İş Yeri Uygulaması | 3 | 0 | 15 | |
KGS002 | Kalite Güvence ve Standartlar | İzlence | 2 | 0 | 2 |
TGTP411 | Meyve ve Sebze Teknolojisi II | İzlence | 2 | 1 | 3 |
GTP410 | Süt Teknolojisi II | İzlence | 3 | 1 | 4 |
GTP412 | Tahıl Teknolojisi II | İzlence | 3 | 1 | 4 |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2022-2023 EK Sınav |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
YSP202 | Beslenme İlkeleri | 2 | 0 | 2 |