NKÜ Teknik Bilimler MYO Öğrencilerinden Hayvan Bakımevi Ziyareti
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sebebiyle Süleymanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in eşi Selda ŞAHİN’in teşrifleriyle, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ ve Öğr. Gör. Nazlı Çağıl KÜÇÜKGÖKSEL’in idaresinde ziyareti gerçekleştiren öğrenciler, bakımevindeki hayvanları beslediler ve tedavileri gerçekleştirilenler hakkında Bakımevi Sorumlusu Veteriner Hekim’den bilgi aldılar.
Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ yaptığı açıklamada “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, hayvan hakları için her yıl uluslararası olarak anılan bir gündür. Hava muhalefeti nedeniyle 4 Ekim günü gerçekleştiremediğimiz etkinliğimizi bugün gerçekleştirdik. Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle başta öğrencilerimiz olmak üzere, toplumda farkındalık ve bilinç oluşturmak, hassasiyeti arttırmak, mevcut sorunların çözümüne dikkat çekmek istedik” dedi.
Selda ŞAHİN ise TBMM Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Tekirdağ Milletvekili Mustafa YEL’in geçtiğimiz ay bakımevini ziyaretinde yaptığı konuşmadaki ‘Burada yürütülen çalışmalar TBMM’ye sunulacak raporda yer alacak ve yeni hayvan hakları yasasına altlık olacak’ şeklindeki açıklamasını hatırlatarak buradaki barınak şartlarının, hayvanlara verilen barınma, bakım ve sağlık hizmetinin son derece iyi olduğunu ifade etti. Selda ŞAHİN konuşmasında “Bakımevinde ağırlanan hayvanların hijyenik şartlarda bakıldığını gördük. Bu anlamda burada gerçekten iyi bir uygulama var. İnanıyorum ki hayvan severlerimiz de bu konuda bize hak vereceklerdir. Ayrıca 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz bugünkü ziyaretimizde Geçici Bakımevi'nde bulunan sevimli dostlarımıza öğünlerine göre verilmek üzere mama desteğinde bulunulmuştur,” dedi.
Teknik Bilimler MYO öğrencileri ise 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün anlam ve önemi dolayısıyla ‘Satın alma, sahiplen’ dediler.