Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

TNKÜ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
2024 / 2025 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ DÖNEMİ (ARA DÖNEM) Staj Başvurusu ve Sonrasında İzlenecek Yol

 

Meslek Yüksekokulumuz, Yönetim Kurulunun 30.09.2021 tarih 41 sayılı toplantı ve 05 sayılı kararı gereğince, öğrenci öğrenim süresi içinde 30 (otuz) iş günü olarak staj yapmak zorundadır.

1.AŞAMA                                    

* Tüm derslerini başarmış ve mezuniyeti için sadece stajı kalmış öğrenciler ile derslerini tamamlamamış ancak hiç bir derse devam zorunluluğu olmayan öğrencilerin başvurabileceği GÜZ DÖNEMİ (Ara dönem) stajı için başvuru sırasında ve sonrasında izlenecek yol aşağıdaki gibidir.

 

*Ön görüşme yaparak staj yapacağınız işyeri belirleyin.

*Program Danışmanınız ile görüşerek, belirlenen işyerinde staj yapmanızın uygun olup olmadığını sorun. Uygun bulunmazsa yeni bir staj yeri belirleyin.

*Okulumuz WEB Sayfasında (http://tbmyo.nku.edu.tr/)  STAJ sekmesi altında bulunan:

*TNKÜ Zorunlu Staj Formu 2 adet, Staj Bilgi Formu (Form No:7) 1 adet ve TNKÜ Meslek Yüksekokulları Staj Dosyasının 1 adet çıktısını alınız. Çıktısını aldığınız formları eksiksiz ve okunaklı olarak doldurup imzalayınız. Staj işyeri ile hafta içi 5 veya 6 gün staj yapacağınızı mutlaka belirleyiniz. TNKÜ Zorunlu Staj Formunu Staj İşyerine ve Program Danışmanınıza onaylatınız. Staj Bilgi Formunu (Form No:7) Program Danışmanınıza onaylatınız.

*Staj Başlama Tarihi: 07 EKİM 2024  tarihidir.

*Staj işlemlerini tamamlamak için Öğrenci İşlerine (Staj Bürosu)  müracaat 23 EYLÜL 2024 – 03 EKİM 2024 tarihleri arasıdır. *Müracaat yapılırken: 

  1. TNKÜ Zorunlu Staj Formu      ( Staj İşyeri ve Program Danışmanı tarafından onaylı) / 2 adet (biri staj başladığında işyerine teslim edilecek)
  2. Staj Bilgi Formu (Form No:7)  ( Program Danışmanı tarafından onaylı)  / 1 adet
  3. Sağlık Provizyon Belgesi           ( E-Devlet ten / arama kısmına SPAS Müstehaklık Sorgulama yapılarak güncel tarihli çıktısı alınacak) / 1 adet
  4. Nüfus Kimlik Kartı                   ( Öğrenci İşleri (Staj Bürosu) müracaat sırasında kontrol edilecek)

*Staj Başvurusu kabul edilen öğrencilerin listesi okulumuz WEB Sayfasında 04 EKİM 2024 tarihinde ilan edilecek ve SGK İşe Giriş Bildirgesi İşlemi aynı gün tarafımızdan yapılacaktır. (Bildirgenin ( E-Devlet ten / arama kısmına 4A İşe giriş İşten Ayrış Bildirgesi yazılarak çıktısı alınacak staj başladığında staj işyerine teslim edilecektir.

*UYARI: Meslek Yüksekokulumuz Öğrenci İşlerine (Staj Bürosu), staj işlemlerini tamamlamak için yukarda belirtilen belgelerle müracaatını yapmayan veya müracaatını yapmış ancak staj başvurusu kabul edilmeyen öğrenciler. Kesinlikle staja başlayamaz.

2.AŞAMA                                        

*STAJ BİTİMİNDE: Staj dosyası içinde bulunan ve İşyeri tarafından doldurulup imzalanacak olan İşyeri Değerlendirme Formu(Form No:4 ) ile İşyeri Devam Çizelgesi(Form No:5)’nin aşağıda belirtilen süre içinde, kapalı zarfla, elden (staj dosyası ile birlikte) ya da posta/kargo ile Meslek Yüksekokulumuza ulaştırılması zorunludur.

*Staj Dosyası Teslim Tarihi: Staj bitiminden itibaren iki (2) hafta içerisinde, Program Danışmanına veya İlgili Bölüm Başkanına Staj Dosyası Teslim Tutanağı (Form no:6) doldurularak teslim edeceklerdir. Aşağıda Belirtilen ÖNEMLİ NOTLAR:

  • Öğrenci stajdan vazgeçmesi durumunda Meslek Yüksekokulumuz Müdürlüğüne imzalı dilekçeyle bildirmekle yükümlüdür. (Dilekçe e-posta ile gönderilecektir.)
  • Öğrenci staj sırasında izin veya sağlık raporu aldığında derhal Meslek Yüksekokulumuza Staj Gün Uzatma için İmzalı Dilekçe ile birlikte izin formunu veya sağlık raporunu e–posta ile göndermek zorundadır. (öğrenci staja gidemediği gün kadar yerine staj yapmak zorundadır.)
  •  Öğrencinin staj esnasında iş kazası geçirmesi durumunda SGK’ nın 2016/21 sayılı genelgesi gereği staj yapılan işyeri SGK İl/İlçe Müdürlüğüne iş kazası bildirimi manuel olarak kağıt ortamında yapmakla yükümlüdür. Ayrıca staj yapılan işyeri ve öğrencinin Meslek Yüksekokulumuza derhal iş kazası ile ilgili bilgi vermesi gerekmektedir.
  • Staj dosyasını yukarda belirtilen sürede teslim etmeyen öğrenci, staj çalışmalarını tekrarlamak zorunda kalacaktır.

İRTİBAT: Teknik Bilimler MYO Giriş Kat Öğrenci İşleri (Staj Bürosu): Büro Personeli Ülkü DEMİR Tel: 0282 250 4052             

                Santral 0282 250 4000 / e-posta tbmyo@nku.edu.tr