Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Gıda Teknolojisi Ders Kataloğu

1. Sınıf

2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı D.Form T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
GTP102 Genel Mikrobiyoloji 3 2 5
GTP104 Gıda Kimyası 3 0 3
GTP107 Gıdalarda Temel İşlemler I 2 0 2
GTP101 Kimya I 2 1 3
GTP105 Laboratuvar Tekniği 3 1 4
TMAT001 Matematik I 3 0 3
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli 1.sınıf güz dönemi() 4
ÇEV001 Çevre Koruma 2 0 2
KYS001 Kalite Yönetim Sistemleri 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı D.Form T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
GTP204 Gıda Endüstrisi Makinelerı 3 1 4
GTP203 Gıdalarda Temel İşlemler II 2 0 2
GTP202 Gıda Mikrobiyolojisi 3 2 5
GTP201 Kimya II 2 1 3
TMAT002 Matematik II 3 0 3
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli 1.sınıf bahar dönemi() 7
TBİT003 Bilgi ve İletişim Teknolojisi 2 1 3
TMST001 Meslek Teknolojisi 2 0 3
GTP205 Özel Gıda Ürünleri 3 1 4
Toplam AKTS: 30
2. Sınıf

2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı D.Form T U AKTS
TGTP310 Ambalajlama ve Depolama Teknikleri 2 0 2
TYSP202 Beslenme İlkeleri 3 0 3
GTP305 Bitkisel Yağ Teknolojisi 3 1 4
GTP308 Et ve Ürünleri Teknolojisi I 3 1 4
TGTP405 Hijyen ve Sanitasyon 2 0 2
TGTP303 Meyve ve Sebze Teknolojisi I 3 1 4
TGTP301 Süt Teknolojisi I 3 1 4
GTP309 Tahıl Teknolojisi I 3 1 4
Seçmeli 2.sınıf güz dönemi() 3
UNİSEC-TBMYO 022 Beslenme İlkeleri 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı D.Form T U AKTS
MYOSTJ01 Staj 0 2 5
Seçmeli 2.sınıf bahar dönemi() 25
TGTP414 Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi 2 0 2
GTP416 Biyoteknoloji 3 0 3
TGTP402 Et ve Ürünleri Teknolojisi II 2 1 3
TGTP415 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 2
TGTP413 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 2
MYOİE01 İş Yeri Eğitimi 2 0 10
MYOİU01 İş Yeri Uygulaması 3 0 15
KGS002 Kalite Güvence ve Standartlar 2 0 2
TGTP411 Meyve ve Sebze Teknolojisi II 2 1 3
GTP410 Süt Teknolojisi II 3 1 4
GTP412 Tahıl Teknolojisi II 3 1 4
Toplam AKTS: 30