Gıda Teknolojisi (İ.Ö) Programı Öğrencileri İşletmeleri Gezdi.
15.05.2014 tarihinde Yüksekokulumuz Gıda Teknolojisi II.Öğretim Öğrencileri Şarköy ve Malkara'da bulunan süt işletmeleri ve şarap fabrikalarını gezdi. Gıda Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Cevdet ARITAŞI koordinatörlüğünde yapılan teknik gezide Gıda Teknolojisi program öğrencilerinin derslerde gördükleri konuların uygulamalarını yerinde izleme fırsatı buldular. .Yapılan teknik gezide Şarköy'de bulunan KAYRA Şarap fabrikasını gezen öğrencilerimize Üzüm işleme de kullanılan fulvar, sap ayırma makineleri pnömatik presler Cross flow süzme teknikleri ve fermentasyon uygu7lamaları ve ayrıca otomatik şişe dolum ve etiketleme aşamalarını yerinde izleme imkanı buldular. Öğrencilerimiz yapılan geziden son derece memnun ayrılduılar. Ardından Şarköy sahilinde kısa bir gezintiden sonra Bölgede Orta ölçekli süt işletmelerinden YAMAN Peynircilik tesisleri gezildi. Beyaz Peynir ve Kaşar peyniri Lor peyniri üretimleri yerinde izlendi. Öğrencilerimiz geziden son derece memnun ayrıldılar ve Meslek Yüksekokulu Yönetimine teşekkür ettiler. İşletme yetkililerine, öğrencilerimizin eğitimlerine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetimi