Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ

KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

 

PROGRAM PROFİLİ

Kontrol ve Otomasyon Programında verilen öğretimin temel ilkesi ve bu eğitim süreci içinde öğrenciye sunulan ders programının temel amacı, endüstriyel bir işletmenin üretim kalitesinin ve verimliliğin arttırılmasını sağlayan en önemli araç olan, "Endüstriyel Otomasyon Sistemleri"ne ilişkin, kuramsal ve çağdaş teknolojik bilgiler ile donatılmış ara eleman yetiştirmektir.

 

EĞİTİM ÖĞRETİM ŞEKLİ

Uygulama gerektiren mesleki dersler Kontrol ve Otomasyon laboratuvarında uygulamalı olarak verilmektedir. Teorik dersler dersliklerde verilmektedir. Zorunlu YÖK dersleri (Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Yabancı Dil) uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Derslerin işlenişi öğrencinin bireysel gelişimine ve öğrenimine katkıda bulunan, araştırma ve geliştirmeye olanak sağlayan, grup çalışması ve proje tabanlı yöntemlerle olmaktadır.

 

FİZİKSEL OLANAKLARIMIZ

Bir Kontrol ve Otomasyon laborutuvarı, internet altyapısı olan dört bilgisayar laboratuvarımız bulunmaktadır. Her laboratuvarımızda 30’ar adet bilgisayar bulunmaktadır. Diğer bölümlerce ortak kullanılan 20 dersliğimiz bulunmaktadır. Ayrıca tüm kapalı alanlarımızda ve açık alanımızın büyük bir bölümünde WIFI internet hizmeti verilmektedir.

Ayrıca okulumuzun dışında üniversitemizin Sosyal Yaşam Merkezinde dört bilgisayar laboratuvarı mevcut olup talep halinde kullanılabilmektedir. Kuluçka Merkezimizde 3D yazıcı, çeşitli mikrodenetleyicilerle, Arduino ve Raspberry Pi ile çalışmalar geliştirebilmek için imkan sağlanmaktadır.

 

ÜST DERECE PROGRAMLARA GEÇİŞ

Kontrol ve Otomasyon Programından mezun olanlar, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde, aşağıdaki lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler:

Elektrik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektronik Mühendisliği

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

İmalat Mühendisliği

Kontrol Mühendisliği

Makine Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği

Meteoroloji Mühendisliği

Uçak Elektrik-Elektronik

 

MEZUNLARIN İSTİHDAM OLANAKLARI

Kontrol ve otomasyon teknikerleri,  kontrol sistemleri tasarlayan ve üreten endüstriyel otomasyon sektöründe araştırma, tasarım ve üretim teknikeri olarak veya çeşitli fabrikalarda bakım, onarım ve endüstriyel işletme hizmetlerinde çalışabilirler.

 

MEZUNİYET KOŞULLARI

Bölümümüz öğretim planında belirtilmiş derslerden ve yapmakla yükümlü olduğu staj dan başarılı olunmalıdır. Öğrenciler kayıt yaptırdıktan sonra 1. Sınıf eğitimine başlarlar. İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfına kayıt yaptıran öğrenciler ise hazırlık sınıfı eğitimini tamamladıktan sonra 1. Sınıf derslerine kayıt yaptırabilirler. 

 

AKADEMİK LİSTE

Bölüm Başkanı: Doç. Dr. Aytekin ERDEM

Öğr. Gör. Dr. Erhan KAHYA

Öğr. Gör. Duygu HÜYÜK