Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

MOTORLU ARAÇLAR VE ULAŞTIRMA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

UÇAK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı, 2020-2021 Eğitim -Öğretim yılında açılmıştır.

 

MİSYON – VİZYON

Üretken, araştırmacı, özgüven sahibi, etik değerlere duyarlı, ilgili sektörlerin gelişimine katkı sağlayan, toplumda sosyo-kültürel hayata katkı sağlayan, yeterli teknik eğitim, bilgi ve becerisine sahip, değişen koşullara uyum sağlayan, teknolojik gelişmeleri takip eden nitelikli bireyler yetiştirmek bölümümüzün misyonudur.

Mezunları iş dünyası tarafından tercih edilen, yenilikçi, sürdürülebilir bir eğitim sistemine sahip, bünyesinde yer almaktan gurur duyulan, bölge insanının ufkunu açacak gelişmelere önayak olan, öğrenci tercihlerinde ilk sırada yer alan bir bölüm olmak bölümümüzün en temel vizyonudur.

 

EĞİTİM ÖĞRETİM ŞEKLİ

Bölümümüz 2 yıllık eğitim veren OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ ve UÇAK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ön lisans programlarından oluşmaktadır.  1.Öğretim eğitim sistemi mevcuttur. Uygulama gerektiren mesleki dersler Atölye ve bilgisayar laboratuvarlarında uygulamalı olarak verilmektedir. Teorik dersler dersliklerde verilmektedir. Zorunlu YÖK dersleri (Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Yabancı Dil) uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Derslerin işlenişi öğrencinin bireysel gelişimine ve öğrenimine katkıda bulunan, araştırma ve geliştirmeye olanak sağlayan, grup çalışması ve proje tabanlı yöntemlerle olmaktadır.

 

FİZİKSEL OLANAKLARIMIZ

Üniversite kampüsünde, MYO bünyesinde yer alan elektrik elektronik laboratovarları, otomotiv laboratuvarları, kontrol ve otomasyon laboratuvarları,  ayrıca internet altyapısı olan 4 bilgisayar laboratuvarımız bulunmaktadır. Her laboratuvarımızda 30 bilgisayar bulunmaktadır. Diğer bölümlerce ortak kullanılan 20 dersliğimiz bulunmaktadır. Ayrıca tüm kapalı alanlarımızda ve açık alanımızın büyük bir bölümünde WIFI internet hizmeti verilmektedir.

 

ÜST DERECE PROGRAMLARA GEÇİŞ

Otomotiv Teknolojisi Programından mezun olanlar, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DGS sınavında başarılı oldukları takdirde aşağıdaki lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler:

  • Elektrik Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Elektronik Mühendisliği
  • Elekronik ve Haberleşme Mühendisliği
  • Havacılık ve Uzay Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği
  • Otomotiv Mühendisliği
  • Uçak Elektrik-Elektronik
  • Uçak Gövde-Motor
  • Uçak Gövde-Motor Bakım
  • Uçak Mühendisliği
  • Pilotaj

MEZUNLARIN İSTİHDAM OLANAKLARI

Uçak Teknolojisi Programı öğrencileri mezuniyet sonrasında Hat bakım, hangar bakım, imalat yapan, kurumlarda çalışabilmektedirler.

Bakım yapan kuruluşlar; Türk Hava Kurumu Türk Kuşu, THY Teknik, THY HABOM (Maintenance Repair & Overhaul Center), Turkish Engine Center (THY), My Technic, DT Havacılık (Boya Hangarı Isparta ), ve özel hangarlar. ( Borajet Hangarı, Sky Line, Emair, Nurol Havacılık, Tahe Havacılık)… vb

Kamu sektöründe; İç İşleri Bakanlığı (Polis Teşkilatı), Sağlık Bakanlığı (Hava Ambulansları), Orman Bakanlığı, İtfaiye, Milli Savunma Bakanlığı (Hava İkmal Bakım Merkezleri; Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Komutanlığı, Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Komutanlığı, Ankara 3. Hava İkmal Bakım Komutanlığı,)

İmalat sektöründe; TEİ (TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş), TAİ (TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.), Roketsan, Havelsan, Aselsan.

 

MEZUNİYET KOŞULLARI

Öğrencilerin Eğitim-Öğretim süreci boyunca 120 kredilik dersten başarılı olmaları ve 30 iş günü stajını eksiksiz tamamlamaları gerekmektedir.

 

AKADEMİK LİSTE

Bölüm Başkanı: Dr.Öğr.Üyesi Erdal KILIÇ