2020-02-24

Elazığ-Malatya Depreminin Yapılara Etkisi Yerinde İncelendi

Okulumuz Öğretim Görevlisi İnş.Yük.Müh. Ahmet BAL’ ında içinde yer aldığı İstanbul Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden de hocaların bulunduğu heyet Elazığ-Malatya depreminin ardından bölgede bir hafta süren incelemelerini tamamladı. Depremin yapılara etkisini ve hasar analizlerini gerçekleştirmek için AFAD, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İnşaat Mühendisleri Odası ile koordineli olarak deprem etkisinde kalan başta Malatya ve Elazığ olmak üzere Doğanyol, Pütürge, Gökçe vb tüm ilçe ve köylerde kapsamlı çalışma yürüten heyet çalışmaları ile bölge halkına yardımcı olmaya çalıştı. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında detaylı raporlar hazırlayan heyet ayrıca bölgede KanalFırat Kanal E ortak canlı yayınında halka yapıların mevcut durumu ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Çalışma kapsamında başta okul binaları olmak üzere bölgedeki betonarme yapılar, geleneksel yöntemle yapılmış taş ve kerpiç yapıların yanı sıra deprem sönümleyicisi içeren ve depremde kullanıma devam ederek halkımıza güven veren Elazığ Şehir Hastanesi de incelendi.