Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2017-05-29

Meslek Yüksekokulumuz 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı



Üniversitemiz stadyumunda coşkuyla kutlanan 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Metin Akgün, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ İlinin mülki ve idari temsilcileri, akademisyenler ve mezunların aileleri katıldı.

Tören Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek başta olmak üzere, Üniversitemizin akademik kadrosunun geçişiyle başladı. Ardından tüm Meslek Yüksekokullarının Programlarının öğrencileri geçiş düzenleyerek protokolü ve ailelerini selamladılar. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin jimnastik trambolin gösterisi ve Üniversitemiz Halk Oyunları ekibinin sergilediği dans büyük alkış aldıktan sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gelen tebrik ve kutlama mesajları iletildi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım törenimize gönderdiği tebrik mesajında “Namık Kemal Üniversitesinin saygıdeğer hocaları, kıymetli öğrencileri ve değerli katılımcılar hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Üniversiteden mezun olarak hayatında önemli bir aşamaya geride bırakan sevgili öğrencilerimizi en içten duygularımla selamlıyor, öğrencilerimizin eğitiminde emeği geçen fedakar hocalarımızı ve değerli ailelerini saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek yaptığı konuşmada, “2017 Yılı Mezuniyet günümüzde, sevincimizi ve gururumuzu paylaşan değerli konuklarımız hoş geldiniz. 2006’dan bu yana bilimsel çalışmalarıyla bilgiyi üreten ve yöneten Üniversitemizde, geleceği inşa edecek olan 35000 den fazla genci yetiştirmenin gururunu yaşamaktayız. Bu gurur, tüm öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte çok değerli akademisyenlerimizin ve tüm üniversite çalışanlarımızındır. Namık Kemal Üniversitesi olarak, yaklaşık 5500 öğrencimizi mezun etmenin haklı gururunu yaşamaktayız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek mezunlarına hitaben yaptığı konuşmasında, “Sizleri çeşitli mesleki alanlarda geleceğe hazırlayan üniversitelerin mesleki anlamada yetkin bireyler olarak çalışmaya ve sosyal hayata hazırlanmanızdaki rolleri kuşkusuz çok önemlidir. Fakat unutmamız gereken temel husus, bilgi çağı diye adlandırılan yüzyılımızda öğrenmenin ve bilgi üretmenin bir ömür boyu süren yarış olduğudur” dedi. Rektör Şimşek konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek “15 Temmuz gecesinde ve sonrasında gerçekleştirilen Demokrasi Mitinglerinde meydanları doldurarak milli iradenin ve birliğin ne kadar güçlü olduğunu gösterdiniz” dedi ve “Sizlerin bundan sonraki hayatınızda da teröre, şiddete prim vermeden, sözün ve düşüncenin gücüyle okumaya, araştırmaya ve sorgulamaya devam edeceğinize inanıyorum. Çalıştıkça, gayret ettikçe anlayacaksınız ki bu vatan, bu millet, ebediyete kadar var olacaktır” diyerek öğrencilere; “Sizleri hayatınızın yeni dönemine uğurlarken sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Mezuniyet konuşmalarının ardından Meslek  Yüksekokulumuzda dereceye giren birinci Seracılık Programından Gülüzar TAŞKIN, ikinci Elektrik Programından Musa BEKTAŞ ve üçüncü olan Gıda Teknolojisi Programından Sema GÖKÇE' ye Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Osman ŞİMŞEK tarafından  diplomaları ve hediyeleri takdim ettiler.

Diploma takdiminin ardından tüm Meslek Yüksekokul mezunlarına akademisyenler tarafından diplomaları takdim edildi.Diplomalarının verilmesinin ardından mezun öğrencilerimiz keplerini coşkuyla havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.