Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2015-11-11

Geleneksel Aşure Günü



Yüksekokulumuz’da “Aşure Günü” düzenlenerek;  öğrencilerimiz , Yüksekokul akademik ve idari personeli ve misafirlerimizden oluşan 1500 kişilik topluluğa ikram yapıldı.

Bu yıl beşincisi düzenlenerek geleneksel hale gelen aşure ikramı; daha geniş katılımın gerçekleşmesi için, öğrencilerin sınavlarının yoğun olduğu 10 Kasım 2015  Salı Günü saat 15.00-18.00 saatleri arasında yapıldı.

Yüksekokul  Müdürü Prof.Dr. İsmail YILMAZ yaptığı konuşmada; Aşure İkramının bu yıl; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılının  anma gününde yapılmasının da  anlamlı olduğunu, milli değerlerimize sahip çıkmanın,  zor günlerde  birlik beraberlik ve dayanışma duygusuyla yapılan mücadele ile güçlüklerin aşılacağını ve başarının geleceğini ifade etti.

Prof.Dr.İsmail YILMAZ, Aşure kazanında  kaynayan farklı tatlardan, sonuçta  güzel bir tadın ortaya çıkması gibi toplumumuzda da kardeşlik, kaynaşma ve dayanışma ile ortak kültürel değerin ortaya çıkması ve bu kültürün hoşgörü çerçevesinde,  genç nesillere aktarılmasının önemli olduğunu, İnsanlık olarak zor günlerin yaşandığı zamanlarda,   Muharrem Ayı ve Aşure gününün kardeşlik, barış ve hayırlar getirmesini diledi.