2016-05-04

Gıda Teknolojisi Programı Öğrencilerimiz Teknik Gezide

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencileri  04. 05.2016 tarihinde Öğr. Gör. Cevdet Arıtaşı koordinatörlüğünde et ve süt işletmelerine uygulamaları yerinde izlemek amacıyla teknik gezi yaptılar. Teknik gezide ilk olarak  Kuyucuk Süt Ve Süt Ürünleri fabrikasında yoğurt, ayran ve kaymak üretim sürecini izlediler. İşletme Sahibi H.Selçuk YILMAZ öğrencilere süt alımı ve işlenmesi hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler.

Ardından Damak Et Ve Köfte fabrikasına gezi yapan öğrenciler burada Veteriner Hekim  Gökhan Metin  tarafından köfte ve et ürünleri üretim sürecini izleterek,  HACCP uygulamaları hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdiler.

Bu gezide öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlayan Kuyucuk Süt ve Süt Ürünleri işletme sahibi sayın H.Selçuk YILMAZ’a ve Damak Köfte İşletme Müdürü  sayın  Murat İŞÖZEN ve Veteriner Hekim   Gökhan METİN Beylere teşekkür ediyoruz.