2022-10-28

Japonya’da Sismik İzolasyon ve Depreme Dayanıklı Yapı Teknolojileri Çalıştayı

Japon Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen JCCME (Japonya-Ortadoğu İşbirliği Ajansı) tarafından 11 Ekim 2022 Salı günü İstanbul’da düzenlenen “Japonya’da Sismik İzolasyon ve Depreme Dayanıklı Yapı Teknolojileri Çalıştayı” (Japanese Seismic Isolation and Earthquake Resistant Construction Technologies) Architectural Institute of JAPAN (AIJ) üyesi Teknik Bilimler MYO öğretim görevlisi Öğr.Gör.Dr.Ahmet BAL katılım sağlamıştır.

Çalıştayda ÇŞB bakanlığımız, JCCME yetkilileri, iki ülke Sismik İzolasyon Derneği temsilcileri ve Japon şirketlerin Japonya ve Türkiye yetkilileri ve akademisyenler katılarak; iki ülke arasında sismik izolasyon ve depreme dayanıklı yapı teknolojileri konusunda işbirliğinin geliştirilmesi amaçlı çalışmalar gerçekleştirilmiştir.