Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2014-05-15

Kelebekten Kıyafete Sergisi Açıldı



Yüksekokulumuz Giyim üretim Teknolojisi Programı 1. Sınıf öğrencilerinin “Hazır Giyim Üretimi” dersi kapsamında hazırlamış oldukları “Kelebekten Kıyafete” adlı yıl sonu sergi açılışı İktisadi İdari Bilimler Fakültesi  giriş katında gerçekleştirildi.
Yoğun bir katılımın olduğu sergide açılış konuşmasını yapan Öğr. Gör. Sema ÖZHAN yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi . Konuşmasında,  “kelebekler tabiatın en gizemli canlılarından bir tanesidir. Tırtıl olarak başlayan hayatları, pupa olarak devam eder ve muhteşem desenlere sahip kelebek olarak sona erer. Bizlerde tabiatın bu eşsiz sanat eserlerinden esinlenerek bu sergimizi hazırladık. Her biri kelebeğin ayrı bir özelliğine vurgu yapan, kelebeğin farklı bir eşsiz özelliğinden ilham alan, birbirinden ilginç bulacağınıza inandığımız 25 farklı kıyafet hazırladık ve bu kıyafetleri yaklaşık 10 bin adet kelebekle buluşturduk” dedi.
Açılış konuşmasının ardından Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İsmail YILMAZ, “ 1976 tarihinde kurulan ve en köklü Meslek Yüksekokulları arasında yer alan yüksekokulumuzun en genç bölümü olan Giyim Üretim Teknolojisi Programının çok kısasürede gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarla kendini kanıtlamasından dolayı teşekkür ederim” diyerek, Öğr. Gör. Sema Özhan’a çiçek takdim etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik KURULTAY ise bu tür etkinliklerin olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, serginin gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutladı. Prof. Dr. KURULTAY, Öğr.Gör. Sema Özhan’a günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.
Sergi hakkında konuşma yapan Öğr. Gör. Sema ÖZHAN, konuklara sergiyi gezdirerek giysiler hakkından bilgiler verdi.