2019-04-29

Keçecilik Sanatı Giyim Üretim Teknolojisi Programı Öğrencilerimizle Yeniden Hayat Buldu

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından birisi olan "Keçecilik Sanatı", Meslek Yüksekokulumuz Giyim Üretim Teknolojisi Program danışmanı Öğr.Gör.Sema Özhan ve öğrencileri ile  yeniden hayat buldu.

Koyun yününün nemli ortamda çiğnenip dövülerek, liflerinin birbirine kaynaşmasıyla elde edilen keçe, yeryüzünün bilinen en eski tekstil yüzeyidir. Büyük bir emekle ortaya çıkan keçe eserleri, geçmişle günümüz arasında kurulacak köprünün önemli bir ayağını da üstlenmektedir.

Gençlerimize  Keçecilik sanatını tanıtmak, sevdirmek, tarihine ve kültürüne sahip çıkan nesiller yetiştirmek amacıyla Öğr. Gör. Sema Özhan ve öğrencileri,  kumaş yerine doğal yün kullanarak hazırladıkları  keçe ürünlerini  Tekira AVM' de sergilediler.

Sergi açılışına TNKÜ Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Yılmaz Çakıcı, Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Bilal Bilgin, Çorlu MYO Müdürü Dr. Öğr.Üyesi Abdullah Yinanç, Müdür Yardımcımız Öğr.Gör. Cevdet Arıtaşı ve diğer davetliler katıldı.