2019-12-17

One Day Only!- Historic Structures in Seismic Areas:From Research to Practice Etkinliği İTÜ’de gerçekleşti

Her yıl düzenlenen One Day Only! Seminerlerinin bu yıl konusu Deprem Bölgelerindeki Tarihi Yapılar  teması altında İTÜ Mimarlık Fakültesinde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Tarihi yapılar ve deprem konusunda dünyada önemli uzmanların  (Prof.Claudio Modena – İtalya, Prof. Hrasnica –Bosna Hersek, Miyamoto İnternational, Taylor Devices Inc., Arup  Internatioal, Prof.Dr.Tuncay Taymaz İTÜ vs.) davet edildiği etkinliğe okulumuz  Öğretim Görevlisi İnş.Yük.Müh.Ahmet BAL’da  konuşmacı olarak davet edildi ve ‘The Investigation of Retrofitting Alternatives in Historical Masonry Building with Fiber Reinforced Polymers and Project Application’ isimli sunum kapsamında Tekirdağ’daki tarihi yapıların deprem güvenliği hakkında  yürüttükleri çalışmaları anlattı.