Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2022-06-28

Sürdürülebilirlik ve Yapısal Tasarım Günü 6 - Geleneksel Malzemelerle Prefabrikasyon ve Sürdürülebilirlik Çalıştayı



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in himayelerinde ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ’ün önderliğinde, İnşaat Bölümü tarafından ‘Sürdürülebilirlik ve Yapısal Tasarım Günü 6 - Geleneksel Malzemelerle Prefabrikasyon ve Sürdürülebilirlik Çalıştayı’ düzenlendi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Esenyurt Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi’nden akademisyenlerin ve sektörden (Çorlu Sanayi ve Ticaret Odası, Şahinler Holding, Avrupa Serbest Bölgesi İşletici AŞ., Polifarma İlaç, F=m.a Proje, Demir Grup, Sistem Alüminyum, Ytong, Zorlu Grubu, Penti) firmaların katılımı ile sanayi yapılarının sürdürülebilirliği, enerji verimliliği ve prefabrikasyonla ilgili ‘Sürdürülebilirlik ve Yapısal Tasarım Günü 6 - Geleneksel Malzemelerle Prefabrikasyon ve Sürdürülebilirlik Çalıştayı’, ‘Yalnızca 1 Gün’ konseptiyle Rektörlük Konferans Salonu ve Fuaye Alanında gerçekleştirildi.

İnşaat Mühendisi Namık EREN anısına düzenlenen çalıştaya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, kurum ve kuruluşların temsilcileri, STK’lar, sanayici ve iş insanları, firmaların yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER gerçekleştirdi.Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ ise konuşmasında çalıştayın Teknik Bilimler MYO İnşaat Bölümü tarafından düzenlendiğini belirterek, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunu tanıtarak tüm konuşmacılara, katılan firma temsilcilerine ve çalıştaya destek veren herkese teşekkürler etti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay kapsamında sanayi yapılarının sürdürülebilirliği konusunda sektörün ve akademisyenlerin konuşmacı olduğu oturumlar yüzyüze gerçekleştirildi. 

Çalıştayla eşzamanlı olarak sürdürülebilirlik ve yapısal tasarım alanında Mimarlık ve İnşaat Bölümü öğrenci projeleri TNKÜ Sergi Salonunda sergilendi. Çalışma gruplarının temsilcileri ayrıca, öğrenci sunumları oturumunda grup çalışmalarında ürettikleri malzemeleri ve sürdürülebilirlik için bu malzemelerin ortaya koyduğu katma değeri katılımcılara tanıtma fırsatı buldu.