2023-06-22

Tekstil,Giyim,Ayakkabı ve Deri Bölümü Öğretim Elemanlarımız Ulusal Basında Yer Aldı.

Moda Tasarımcısı Dilek Hanif’in geleneksel dokumaları konu aldığı ve giysi uygulamaları yaptığı NTV Kanalında yayınlanan Halkın Sanatı başlıklı programın Tekirdağ Karacakılavuz dokumalarının işlendiği bölümünde, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü / Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Nazan Özcan ve Öğr. Gör. Sema Özhan’ın hazırlamış olduğu giysi koleksiyonuna yer verilmiştir. Üniversitemiz tarafından bütçesi oluşturulan ve öğrencilerimizin desteği ile üretimi gerçekleştirilen Karacakılavuz Dokuması giysi koleksiyonunun dokumanın sürdürülebilirliğine örnek teşkil ettiğine vurgu yapılmış, Öğr. Gör. Nazan Özcan’dan dokumanın tarihçesi ve giysi formuna dönüştürülmesi hakkında bilgi alınmıştır.