2022-12-07

Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü öğrencilerinin Metaverse Deneyimi

Meslek Yüksekokulumuz Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü öğrencilerine eğitim-öğretimi destekleme ve geliştirmeye yönelik seminer Bölüm Öğretim Elemanları ve öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleşmiştir.

Seminerde Meslek Yüksekokulumuz dış paydaşı TIHCAD (Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ergin AYDIN tekstil ve moda sektöründe dijital dönüşüm konulu sunumu gerçekleştirdi.

Seminer kapsamında; Metaverse uygulamaları, 3 boyutlu kumaş tasarımı ve giysi koleksiyonu uygulamaları, metaverse simülasyonları hakkında bilgiler paylaşıldı. Etkinlikte öğrenciler sanal gerçeklik ve metaverse deneyimi yaşandı. Metaverse kullanımına yönelik teknik donanım ve bilgiler ile interaktif paylaşımın yaşanmasına imkan sunan semineri gerçekleştiren TIHCAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ergin AYDIN’a eğitim-öğretime katkılarından dolayı teşekkür ederiz.