Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2024-05-24

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulundan Meslek Yüksekokulumuza Akran Değerlendirme Ziyareti Gerçekleştirilmiştir.



Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 2024 yılı Meslek Yüksekokulları (MEYOK) Alt Çalışma Grubu etkinlik takvimi kapsamında, Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu takımı Kalite-Akreditasyon çalışmaları için Meslek Yüksekokulumuza Akran Değerlendirme ziyaretinde bulunmuştur.
 
       Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Akran Değerlendirme Takımı; Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati ARDA, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ozan AKI, Dr. Öğr. Üyesi Aydın GÜLLÜ, Öğr. Gör. Dr. Yusuf AVŞAR, Öğr. Gör. Emrah AYDIN, Yüksekokul Sekreteri Aykut AY ve Memur Gonca ENGİN‘den oluşmuştur. 
 
        İlgili takımın karşılama ve tanışma programında Rektör Yardımcısı ve MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Murat TAŞAN da bulunmuş bu ziyaretlerin Üniversitelerin ve Meslek Yüksekokullarının Kalite ve Akreditasyon çalışmalarında ki önemine değinmiştir.
 
          Akran Değerlendirme ziyaretinde; Meslek Yüksekokulumuz Elektronik Otomasyon Bölümü, Mekatronik Programı özelinde değerlendirmeler yapılmış odak görüşmeler gerçekleştirilmiştir.
 
      Ziyarette; liderlik ve kalite, program tasarımı, değerlendirilmesi ve güncellenmesi, araştırma ve geliştirme faaliyetleri, toplumsal katkı, iç ve dış paydaş işbirlikleri vb. konularda  değerlendirilen birimimizin güçlü yönleri ve gelişmeye açık yönleri ele alınmıştır. 
 
 
        Akran ziyaretinde Üniversitemiz Teknopark Kuluçka Merkezi de ziyaret edilmiş, TTO Koordinatörü Ögr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında bilgi aktarmıştır.
 
 
      Akran ziyareti, Takım Kaptanın Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Doç. Dr. Aytekin ERDEM, Doç. Dr. Ertuğrul KARAKULAK,  Dr. Öğr. Üyesi Özlem BOZKURT, Öğr. Gör. Dr. Fatma Funda ÖZDÜVEN, Dr. Öğr. Üyesi Emrehan YAVŞAN,  Öğr. Gör. Fatih ÖZEN, Yüksekokul Sekreteri Dr. Saim ALTAY ve Memur Saniye UÇAR’dan oluşan ev sahibi takıma memnuniyetlerini bildirmesi ile sonlanmıştır.