2015-05-18

Çemberimde Gül Oya Adlı Sergi Yapıldı

Çemberimde Gül Oya Sergisi

Namıık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası fuaye alanında  13 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen sergide iki ayrı koleksiyon olarak sergilenen 55 farklı ürünün tanıtımın yapıldığı sergide;  Tekirdağ  Karacakılavuz  yöresinde geçmişten günümüze giyilen  gelinlik, elbise, ceket, yelekler  tanıtılmaktadır. Karacakılavuz yöresi ferace, şalvar ve başa bağlanan iğne oyalı çemberler, el dokumalarında kullanılan desen ve renklerden esinlenilerek hazırlanan giysiler Giyim üretim teknolojisi programı Öğretim Görevlisi Dilber YILDIZ ve   Giyim Üretim Teknolojisi 1.sınıf öğrencileri ile üretim dersinde hazırlanmıştır. Karacakılavuz yöresindeki  iğne, tığ ve boncuk oyalarını süsleme malzemesi olarak kullanılmıştır Koleksiyonda yörenin oya kültürü  ve zenginliği  tanıtılmıştır. Dokumaların bir kısmı en az 150 yıllık olan Karacakılavuz yöresine ait olan, 1877-78 ve1884-85 Bulgaristan Kruşva ve Sennik göç ederken  getirdikleri göyneklerin günümüz modasına uyarlanmasıdır. Bir kısmı ise yörede pamuk iplikten el tezgahında dokutulan dokumalardan oluşan özgün çalışmalardır. Sonuç olarak oyaları günümüz giysileri ile buluşturarak geleneksel el sanatları  zerafeti ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır. Serginin açılışında Öğretim Görevlisi Dilber YILDIZ’ın konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof . Dr. Şefik KURULTAY ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İhsan SOYSAL ve Yüksekokulumuz Müdürü Doç.Dr. İsmail YILMAZ Öğretim Görevlisi Dilber YILDIZ’a teşekkür plaketi ve çiçek taktim ettiler.

Serginin gerçekleştirilmesinde ve öğrencilerinin  yetişmesinde yoğun emeği olan Öğretim Görevlisi Dilber YILDIZ hocamıza teşekkür ediyoruz.