2016-03-01

Öğrencilerimize İŞKUR Müjdesi

Öğrencilerimize Müjde

İŞKUR Günde 50 TL ödüyor. Ayrıca  Genel Sağlık Sigortası primleri de ödeniyor.

Öğrencilerimiz veya mezunlarımız "İş başı Eğitim Programları"na başvurarak günde 50 TL  kazanabilecekler ..Aynı zamanda genel sağlık sigortaları da  ödenecektir.

İşverenlere herhangi bir maddi yük getirmeyen programdan yararlanabilmek için 81 ilde bulunan İŞKUR bürolarında ilgili kayıt formlarının doldurulması ve özel sektörde uygun işletmelerin bulunması gereklidir. Ayrıca staj yapacak öğrencilerimiz de özel sektör firmalarında staj yaptığı sürece   veya staj haricinde de fiilen çalıştıkları ve eğitim gördükleri sürece  toplam 160 saat yaklaşık 6 ay boyunca bu haklardan yararlanabileceklerdir.

Not:Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler MYO  Öğrencileri NKU kampüste Ziraat Fakültesi Binası içindeki İŞKUR bürosundan kayıt yaptırabilirler.

Ayrıca Ziraat Bankası'nda ödemenin yapılacağı bir hesabın olması gereklidir

Not İş başı eğitim programından öğrenci olmayanlar da yararlanabileceklerdir.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler aşağıdaki sunumlardan alınabilir.

Sunum1

Sunum2