Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2014-05-21

“DOKUMALAR DİLE GELDİ” sergimiz Kütüphane Girişi Sergi Alanında misafirlerimizin beğenisine sunulmuştur.



Yüksekokulumuzun Giyim Üretim Programı 2. sınıf öğrencilerinin hazırladığı “DOKUMALAR DİLE GELDİ” sergi Kütüphane Girişi Sergi Alanında misafirlerimizin beğenisine sunulmuştur.

Dokumacılık; insanlığın varlığı ile başlayan, Anadolu’da yüzyıllardan beri uğraşılan, desenleri ve dokuma yöntemleriyle kuşaktan kuşağa aktarılan bir ata sanatıdır. Anadolu’da varlığını devam ettiren Kastamonu yöresine ait olan “Selalmaz” bu dokumalardan biridir. %100 doğal olarak dokunan bu kumaşlar organik ve dönüşümü kolay olması nedeniyle ekolojik bir üründür.
      Kültürel mirasımızın devamlılığını sağlamak, ekolojik ve katma değeri yüksek ürünlerin kullanım alanlarını artırmak amacıyla Namık Kemal Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri tarafından desteklenen "Dokumalar Dile Geldi" adlı proje hazırlanmıştır. Modanın sürekli yenilikçi olduğu dikkate alındığında yüksek kalite standartlarına geleneksel birleşmeyle anlam kazandırmak için yapılan bu projede “Selalmaz Dokumaları” kullanılmıştır. Özellikle estetik açıdan katma değeri yüksek ürün kapsamına alınabilecek, dokuma, işleme ve konfeksiyon alanında da değerlendirilebilecek nitelikte bir ürün olan “Selalmaz Dokumalarının” giyilebilirlik özelliği, piyasada mevcut olan modellerden faklı olarak kişilerin beğenisine sunulmuştur. Bu amaç doğrultusunda 25 adet üründen oluşan modernize edilmiş giysi koleksiyonu hazırlanmıştır.